Turkse tapijten blijken Belgisch

Onderstaand artikel is onlangs verschenen in het Belgische Nieuwsblad. Nu zijn wij er vanzelfsprekend geen voorstander dat klanten in Turkije, Egypte of wel toeristisch oord een tapijt kopen. Je kunt een tapijt niet thuis uitproberen en je koopt met zgn ‘zonne-ogen’ (wat we daar mee bedoelen, leggen we wel een keer uit bij ons in de winkel). Het meest verontrustend uit onderstaand artikel is wel dat de adresgegevens van de klanten zijn gaan rondzwerven:

MECHELEN – De correctionele rechtbank van Mechelen behandelde gisteren een dossier van oplichting waarbij vijf mannen betrokken waren. Ze probeerden Belgische, machinaal gemaakte tapijten als Turkse, handgeknoopte tapijten te verkopen.

De feiten dateren al van enkele jaren geleden. ‘Verscheidene mensen werden door de bende gecontacteerd met de vraag of ze interesse hadden in authentieke Turkse, handgeknoopte tapijten. Tapijten die erg goedkoop werden verkocht omdat het opnieuw uitvoeren naar Turkije te duur zou uitkomen’, zegt openbaar aanklager Nancy Swerts. ‘De oplichters spelden de potentiële kopers op de mouw dat de tapijten waren tentoongesteld op een beurs in ons land. Via een omweg waren de daders overigens in het bezit gekomen van de adresgegevens van mensen die eerder al echte Turkse tapijten hadden aangekocht.’

Lees het hele artikel