Tijdrit Eneco Tour 20/09

Op dinsdag 20 september komt de Eneco Tour weer naar Breda met een individuele tijdrit. Dit meerdaags wielerevenement wordt van 19 tot en met 25 september in Nederland en België georganiseerd. In Breda wordt de 2e etappe gereden met start en finish op het Chasséveld. De eerste renner start rond 13.40 uur voor het rijden van een parcours van 9,6 kilometer. De laatste renner finisht rond 16.45 uur. De huldiging is ook op het Chasséveld.

Toch met de auto tot aan onze voordeur? Dat kan via de Academiesingel, JF Kennedylaan, Vlaszak, klein stukje Kloosterplein, Molenstraat, St Annastraat. Voor overige informatie, zie onder.

De Stichting Wielerstad Breda, organisator van deze etappe in Breda, zal in samenwerking met de Gemeente Breda de uiterste inspanning doen om de tour goed en veilig te laten verlopen. Parkeren op het Chasséveld is niet mogelijk van maandag 19 september 8.00 uur tot dinsdag 20 september 21.00 uur. De opbouw van de start- en finishzone en het wielerdorp start op 20 september vanaf 6.00 uur.

kaart_individuele_tijdrit_breda_20-09-2016

De route van het parcours is op 20 september vanaf 6:00 uur gesloten voor alle verkeer. Er is een uitzondering gemaakt voor auto’s, voetgangers en fietsers, die tussen 6.00 en 9.30 uur de volgende grote kruispunten kunnen oversteken:

  • Kruising Wilhelminasingel ter hoogte van Wilhelminapark/Vierwindenstraat
  • Kruising Boeimeersingel ter hoogte van Nieuwe Ginnekenstraat/Wilhelminastraat
  • Kruising Boeimeersingel ter hoogte van Michiel de Ruyterstraat/Generaal van der Plaatstraat
  • Kruising Graaf Hendrik III laan ter hoogte van Langendijk/Kortenaerlaan

In- en uitrijden van de wijk Boeimeer Oost kan gedeeltelijk via de af- en oprit Zuidelijke Rondweg (volg de instructie van verkeersregelaar). Daarnaast wordt het Van Almondepad opengesteld. Vanaf 9.30 uur is het parcours volledig afgesloten (behalve voor hulpdiensten). Voor fietsers en voetgangers zijn enkele oversteekplaatsen ingericht zodat het centrum altijd bereikbaar blijft.

Wat zijn de parkeermogelijkheden voor publiek? Er kan gebruik worden gemaakt van volgende parkeergarages:

  • Parkeergarages De Prins – Middellaan 60 – 4811 VM Breda
  • De Barones – Nieuweweg 79 – 4811 KA Breda
  • Concordiastraat – Concordiastraat 13 – 4811 NA Breda
  • Het Turfschip – Chasséveld 15c – 4811 DH Breda bereikbaar via Nassaustraat/Nassausingel/Kloosterlaan
  • De Chasséparking bereikbaar via het fietspad aan de Claudius Prinsenlaan, vanuit Vlaszak/Kloosterplein/Oude Vest. Dus niet vanuit de Wilhelminasingel.

Volg Eneco Tour op Facebook Breda Wielerstad, op twitter (@bredawielerstad), op enecotour.nl en op breda.nl. Het wielerevenement live te volgen van 15.00 tot 17.00 uur op onder andere Omroep Brabant TV, Sporza en Eurosport.