Tijdrit Eneco Tour in Breda

Update 14/7: Tom Dumoulin heeft gewonnen in Breda!

Op woensdag 13 augustus 2014 vindt in Breda de derde etappe van de Eneco Tour plaats. Dit is een meerdaags wielerevenement dat in de periode van 11 tot en met 17 augustus 2014 in Nederland en België wordt gehouden. De Eneco Tour behoort tot de categorie ‘World Tour’, waarbij de beste wielrenners ter wereld aan de start staan. Deze wedstrijd wordt door miljoenen kijkers over de hele wereld live gevolgd en heeft daarmee een enorme promotionele waarde voor de stad Breda.

De derde etappe is een individuele tijdrit over circa 10 km met start en finish op de Claudius Prinsenlaan. Behalve veel wielersportplezier voor tienduizenden toeschouwers kan een dergelijk evenement ook overlast met zich meebrengen.

Voor de derde etappe op woensdag 13 augustus is van:

  • 05.00 tot 20.00 uur het kruispunt Claudius Prinsenlaan / Wilhelminasingel en het kruispunt Julianalaan / Graaf Hendrik III laan volledig afgesloten.
  • 05.00 tot 20.00 uur het gehele parcours voor doorgaand autoverkeer afgesloten.
  • 05.00 tot 10.00 uur het op een beperkt aantal plaatsen nog wel mogelijk om als voetganger of fietser, of uitrijdend bestemmingsverkeer het parcours over te steken.
  • 10.00 tot 20.00 uur het parcours volledig afgesloten. Het is dan voor uitrijdend bestemmingsverkeer niet meer mogelijk het parcours te gebruiken, dan wel te doorkruisen. Voor fietsers en voetgangers zijn er beperkte mogelijkheden. Op aanwijzen van verkeersregelaars kunnen fietsers en voetgangers op kruispunten het parcours oversteken. Misschien dat u wel even moet wachten als er renners langs komen.

Na het finishen van de laatste renner om circa 17.00 uur, wordt het parcours weer zo snel mogelijk vrijgegeven. Alleen de Claudius Prinsenlaan / Wilhelminasingel zal pas rond 20.00 uur worden vrijgegeven.

Samenvattend kunt u het centrum van Breda het beste via het westen (Prinsenbeek) benaderen en parkeren in De Prins of De Barones.

Kaart-Eneco-Tour-tijdrit