Tenenkrommend advies…

Soms valt je oog ergens op of lees je iets… Vanochtend zag ik bovenstaande tips in een advertentie staan en ik kan het niet laten mijn licht er over te laten schijnen. Onder het kopje “Hoe kies ik het juiste vloerkleed?” staat de volgende tekst: “Bij de inrichting van je huis is je vloerkleed bijlange na niet het belangrijkste voorwerp in je huiskamer, maar onopvallend heeft het toch een grote invloed op je interieur. Een goed gekozen vloerkleed doet je woonkamer kleiner, gezelliger en warmer lijken.” Aangezien dit zo tegenstrijdig is met de werkelijkheid, was ik benieuwd naar de verdere tips op de website waarnaar verwezen werd. Daar kwam ik nog meer wijsheden tegen:

  • Over de kleuren  in een tapijt: “…pastelkleuren zijn minder aan te raden, omdat je daar al het vuil en viezigheid op ziet en vloerkleden zijn meestal moeilijk te wassen.” Onzin, een goed tapijt is goed te reinigen.
  • Over de vorm: “Ronde vloerkleden staan bijvoorbeeld erg mooi als je ook een ronde tafel hebt.” Een waardeloos advies, het ronde tapijt zie je alleen in de juiste verhouding onder de ronde tafel als je precies boven hangt. Vanuit iedere andere hoek zal het juist onrustig ogen.

Een hoog Klazien-uut-Zalk gehalte weer!