Perletta productie

Wat komt er allemaal kijken bij de productie van een Perletta-tapijt? Hieronder ziet u chronologisch het productieproces voorbij komen. Van het uitpakken van de wol, het bewerken daarvan tot het maken van het uiteindelijke tapijt.

Perletta productie 01 - Balen wolDe verpakte balen wol liggen klaar om uitgepakt te worden. De tapijten van Perletta Carpets worden in Marokko gefabriceerd. De grote verscheidenheid aan mogelijkheden maakt ze bijna overal toepasbaar. Het assortiment strekt zich uit van vlakke tot hoogpolige tapijten en alles wat daar tussenin zit, er zijn namelijk tapijten die met meerdere structuren ontworpen zijn.
De 100% zuivere uitgepakte scheerwol, de mooie naturel tinten en de vele mogelijkheden zorgen ervoor dat de tapijten van Perletta Carpets in elk interieur passen. De meeste tapijten zijn zelfs aan beide zijden te gebruiken! Perletta Carpets heeft al ruim 25 jaar ervaring heeft in het maken van kwalitatieve vloerkleden en is een goede en betrouwbare partner gebleken.Perletta productie 02 - Zuiver wol
Perletta productie 03 - Uiteen trekkenDe wol wordt eerste uiteen getrokken.
En daarna gemengd.Perletta productie 04 - Mengen
Perletta productie 05 - Kleur 003 samenstellenHier wordt bijvoorbeeld kleur 003 gemaakt.
 Rollen met gesponnen wolPerletta productie 06 - Gesponnen wol 3Perletta productie 06 - Gesponnen wol 1
Perletta productie 07 - Heet wassen van de wolVervolgens wordt de wol heet gewassen.
En gedroogd.Perletta productie 08 - Drogen van de wol
Perletta productie 09 - Afgewerkte wolUiteindelijk ligt de wol klaar om verwerkt te gaan worden.
Hier rechts wordt de kwaliteit Gravel geweven en op de twee foto’s hieronder ziet u de jute ketting goed.Perletta productie 10 - Weven (Gravel)
Perletta productie 11 - Jutte kettingPerletta productie 12 - Jutte ketting en wol
Perletta productie 13 - Opgerolde LoopLinks ziet u de kwaliteit Loop (niet meer leverbaar) gemaakt worden.
Perletta productie 13 - Opgerolde MixPerletta productie 13 - Opgerolde Mix 102
Als het weven klaar is, worden de randen afgewerkt, dit gebeurt zowel handmatig als machinaal.Perletta productie 15 - Boordafwerking (hand)
Perletta productie 15 - Boordafwerking (machine)Perletta productie 14 - Gravel nog niet afgewerkt
Uiteraard worden de tapijt voor ze op transport gaan helemaal gecontroleerd.
Perletta productie 16 - Controle 1Perletta productie 16 - Controle 2
Alle tapijten van Perletta zijn maatwerk, maar we hebben altijd genoeg voorbeelden (en uiteraard vele, vele stalen) op voorraad. Overweegt u de aanschaf van een Perletta vloerkleed, dan raden wij aan u bij ons in de winkel te laten voorlichten over de vele mogelijkheden die dit merk biedt. Wij hebben niet voor niets al 160 jaar ervaring.