Open Monumentendag 2013 ‘macht & pracht’

Zaterdag 14 september is het weer zo ver, Open Monumentendag in Breda. Onder de noemer ‘macht & pracht’ zetten ruim 35 locaties die dag tussen 12.00 en 17.00 uur hun deuren wagenwijd voor u open. Het programma is uitgebreid en divers. Het programma is zelfs zo uitgebreid dat het onmogelijk is om alle locaties te bezoeken.

De ‘macht & pracht’ toont zich in de talrijke monumentale gebouwen die onze stad rijk is. Historische macht heeft prachtige gebouwen opgeleverd, waar we nu nog van kunnen profiteren en genieten, variërend van kastelen tot landgoederen en van hofhuizen tot kerken.

Uiteraard door wij hier weer aan mee en kunt u bij ons op de historische binnenplaats onder andere het stadswapen van Breda op uw nagels laten aanbrengen. Een leuke en unieke herinnering aan de Open Monumentendag 2013. Leerlingen klas 4 van afdeling Uiterlijke Verzorging van Tessenderlandt leven zich daarnaast uit met extravagante kapsels in een 16e eeuwse omgeving.

Tevens is er een expositie van maquettes. Paul Lindhout toont en repareert maquettes die een band hebben met de Bredase Nassaus. Van zijn hand stammen kasteel Bouvigne, het Turfschip, het Spanjaardsgat en de Koepel.