Kerst met Anton Pieck

Op zaterdag 17 december wordt op het Begijnhof van Breda voor de derde keer het culturele evenement ‘Kerst met Anton Pieck’ gehouden.

In de sfeervolle Begijnhofkerk en Waalse Kerk treedt een tiental koren op. Cantabile Plus en Senioren Orkest Nieuw Ginneken openen om 13.00 uur het programma. Kijk op de website www.begijnhofbreda.nl voor het volledige overzicht van de optredens. Een plattegrond met routing krijgt u ter plaatse aangereikt.

Tussen 13.00 en 17.00 staat ook op onze binnenplaats (Catharinastraat 14) een verhalenverteller!

De verhalenvertellers van Arcadia verwelkomen u op het Hof, waar historische figuranten de Anton Pieck-sfeer tot leven wekken: van burgemeester tot zwervers en van stadsomroeper tot dokter. Ook de bewaarschool van de begijnen heeft weer een volle klas. Allemaal willen ze u graag ontmoeten in een tijd van weleer. Regisseuse Simone de Kuijper maakt het Begijnhof tot historisch decor van een levend schilderij. Bewonder ook de oude ambachten, buiten en binnen: het zware werk van de smid of het minutieuze handwerk van de naaister! En kijk eens hoe een truffel gemaakt wordt.

Het Prinsentuin College heeft het Hof met kerstdecoraties versierd en als het donker wordt, is alles feeëriek verlicht. Om 20.30 uur wordt het evenement afgesloten bij de kerststal met samenzang. Het miniaturenkabinet in het poortgebouw en het Begijnhofmuseum zijn vrij toegankelijk. In de Catharinastraat 87 vindt een tentoonstelling plaats van oud speelgoed waarmee kinderen naar hartenlust kunnen spelen. De Bredase Paardentram maakt tot het donker wordt rondritten.