Cultuurnacht Breda 2015

NB: Update 10 januari / Gewijzigde programmering!

Op 23 januari 2015 vindt de Cultuurnacht BredaHofhuys voor de 6e keer plaats. Een nachtelijk avontuur waar je verrast wordt door meer dan 40 culturele instellingen. Hun deuren openen vanaf 19.00 uur tot diep in de nacht, om je te laten genieten van de vele cultuur die Breda in zich heeft. ’s Avonds, als de duisternis haar plek inneemt, komt cultureel Breda weer tot leven. Laat de wolf in je los en ga op 23 januari op jacht tijdens de Cultuurnacht Breda 2015.

Breda Barst presents The Cannonball Johnsons en Rondé op onze binnenplaats!

Vanaf 19.00 uur verwelkomt Breda Barst deelnemers van de Cultuurnacht op de binnenplaats van Van Aalst met warme glühwein, een DJ en…

  • van ongeveer 20.00 tot ongeveer 21.00 The Cannonball Johnsons;
  • en van 21.30 tot 22.15 uur Rondé.

The Cannonball Johnsons is een Bluegrass, Folk en Southern Rock band uit Leiden. In 2011 is de band opgericht als project om mee op straat te spelen. Al snel kregen ze veel aandacht en werden ze gevraagd voor optredens door heel Nederland. In het begin waren dat vooral optredens in muziekcafe’s, maar al snel kwamen er ook grotere gigs op hun pad in verschillende popzalen en op festivals zoals de Zwarte Cross.

Ook ging de band in de zomer van 2013 voor de tweede keer op tour door Ierland en zijn ze één van de meest geboekte bands van Popronde 2014. De debuut EP van de band kwam in september 2014 uit, je kunt op ‘m op  Spotify of beluisteren.

The Cannonball Johnsons laten zich muzikaal beïnvloeden door bands als Old Crow Medicine ShowHackensaw BoysCrosby, Stills, Nash & YoungBob Dylan en The Allman Brothers Band.


Het zal niet vaak voorkomen dat een band die pas één single uit heeft meteen 3FM Megahit wordt, Serious Talent en in de ‘high rotation’ terechtkomt op die zender. Toch is dat het onwaarschijnlijke verhaal van Rondé, een band die nog niet eens een jaar bestaat. Sinds de successingle Run 6 oktober voor het eerst gedraaid werd, kwam het nummer al meer dan honderd keer langs.

Afgelopen januari kwamen de bandleden met elkaar in een ruimte terecht, binnen twee sessies ontstond de hit al. “Opeens was Run er”, zegt zangeres Rikki Borgelt. “We zaten bij elkaar in de oefenruimte te jammen, die tekst ontstond en vrij snel klopte het nummer. In de oefenruimte voelde iedereen al: dit klonk wel tof. Terwijl we toen nog niet eens een band waren, werd eigenlijk al besloten: laten we meer gaan schrijven.”