Bezoek Breda in de zomer van 2016

Mocht u een bezoek aan onze winkel overwegen, dan is dat prima te combineren met een bezoek aan onze mooie stad Breda, de parel van het zuiden. In Breda is altijd wat te doen. De stad bruist het hele jaar door van de grote en kleine evenementen. Er zijn concerten, tentoonstellingen, markten of sportieve evenementen, voor elk wat wils op elk moment. We noemen er een aantal:

  • De tranen van Van Cooth; Festival van het levenslied op 27 augustus 2064. De hele middag optredens van vijftien koren op een aantal podia in de binnenstad. Naast emotionele tranentrekkers worden ook luchtige meezingers vertolkt.
  • Redhead Days; Voormalige Roodharigedag op 2-6 september 2016. Duizenden roodharigen uit meer dan vijftig landen overspoelen Breda. Zowel voor roodharigen als niet-roodharigen en voor jong en oud is er een uitgebreid programma met tientallen gratis activiteiten.
  • Breda Photo; Experimenteel en vernieuwend foto-evenement van 15 september tot en met 30 oktober 2016. Op diverse locaties in Breda zijn tentoonstellingen, workshops en lezingen.
  • Breda Barst; Breda Barst is het enige gratis popfestival van Breda in de open lucht en het laatste van het zomerseizoen in Nederland (17 en 18 september 2016). De afgelopen 2 jaar is onze binnenplaats de lokatie voor Breda Barst tijdens de Cultuurnacht in januari. Kijk voor een impressie van afgelopen jaar hier: Cultuurnacht 2016. Naast landelijk of internationaal bekende namen neemt Breda Barst bewust een groot aantal regionale bands op in de programmering.
  • Outdoor Brabant; Eén van de grootste hippische outdoor evenementen van ons land. Met ca. vijftigduizend bezoekers die in het afgelopen jaar veel hippische hoogtepunten te zien kregen op het gebied van dressuur, eventing, springen en vierspannen. Van 31 augustus tot en met 4 september 2016.
  • Singelloop; Tijdens dit atletiek-evenement met internationale uitstraling op 2 oktober lopen wedstrijdatleten en prestatielopers een halve marathon langs de Bredase singels. Helaas wordt tijdens dit evenement onze straat hermetisch afgesloten voor publiek…. Geen bezoek mogelijk dus.

Voor vele verschillende en verrassende stadswandelingen kun je het beste terecht bij Breda Promotions. De VVV heeft recent een nieuwe Shop- & Funroute uitgebracht of kijk voor wat inspiratie vooraf eens op Stappen & Shoppen. Voor onderweg raden we Breda City App aan (Android/iOS).