Bereikbaarheid Koningsdag

Zaterdag 26 april viert ook Breda, Oranjestad en Nassaustad, de eerste Koningsdag. Op het programma staan traditionele activiteiten van de Oranjeverenigingen in de wijken en de dorpen. Maar ook nieuwe initiatieven, zoals het evenement 538Koningsdag, wat 40.000 muziekliefhebbers naar het Chasséveld trekt. Samen met de Kindervrijmarkt in Park Valkenberg en de livemuziek op podia in de binnenstad, ontvangt Breda naar schatting 120.000 bezoekers.

Op 26 april zijn voor een optimale bereikbaarheid onder andere de volgende maatregelen genomen:

  • Automobilisten / bezoekers van evenementen vinden vanaf de Noordelijke en Zuidelijke rondweg informatie over de routes, (extra) parkeerterreinen en parkeergarages;
  • Er is een parkeer & pendel-service: auto’s kunnen parkeren op P5 bij het NAC-voetbalstadion Rat Verlegh en per pendelbus naar het centrum (Sophiastraat-hoek Valkenstraat) reizen;
  • Treinreizigers die aankomen op het Stationsplein zien daar informatie over de drie looproutes: richting Chasséveld, naar het Park Valkenberg en (via Academiesingel) naar het stadshart.
Helaas kunnen alleen bewoners en lokale ondernemers met de auto de Catharinastraat bereiken. Daarom geldt op 26 april 2014: Nu betalen, volgende week halen! voor alle Koningsdag aankopen.
Meer lezen over de bereikbaarheidsmaatregelen in Breda, kijk dan op de site van de Gemeente Breda.
Koningsdag