Avondprogramma “Duik in het Duister”

Dit avondprogramma voor iedereen van 8 tot 88 jaar neemt je mee op een spannende ontdekkingstocht door het Breda van de 19de eeuw. Daar ontmoet je Piet en Henri de Bont, snoepfabrikanten. Ze hebben een heel bijzondere machine uitgevonden, waarmee ze veel snoepjes tegelijk kunnen maken.

Maar waarom zijn de mannen toch zo zenuwachtig? Wat is er aan de hand? ze krijgen hoog bezoek, maar van wie dan? En wat is er mis?

Help de snoepfabrikanten met het oplossen van hun probleem en je zult beloond worden. Maar dan moet je wel alles geheim houden, want anders is de verrassing voor het bezoek eraf.

Dus, kun je tegen een beetje geheimzinnigheid? Ben je heel nieuwsgierig? Hou je van snoepfabrieken? Dan moet je beslist komen. En als je het spannend vindt neem je toch gewoon je ouders of je grote zus mee? Of je neef of nicht? Of je oom of tante? Of je opa of oma? Of je buurman of buurvrouw? Weet je wat? Neem iedereen mee die je kent. Hoe meer mensen er meehelpen, hoe sneller het probleem van de gebroeders De Bont opgelost is. En dan kan het snoepfestijn beginnen!

Wat maak je mee?
… je vindt de geheime stoffen die nodig zijn in de snoepfabriek.
… je sluipt achter een griezelige vent langs (en hoopt maar dat hij niet wakker wordt).
… je ontmoet hoog bezoek, hoger nog dan de minister.
… je ontdekt hoe de eerste machines werkten.
… je gaat zelf snoep versieren… …en opeten!

Start vanaf de Spinolaboot, Spanjaardsgat (haven) 19.00-22.00 uur, laatste start 20.30 uur.

De rest van het programma van de Open Monumentendag 2010 in Breda vind je hier.