Advertentie Woonstijl

Eind april staat deze advertentie op de achterzijde van de Woonstijl.

Het grote tapijt is de Alcaraz Sky uit de Erased Classics collectie van Jan Kath waarin decoratieve elementen van traditionele tapijten worden opengebroken. Op sommige plaatsen lijken de patronen te zijn uitgewist en gecorrodeerd. Deze partonen vormen de schakel tussen de ruwe uitstraling van verweerde oude pakhuizen en de verfijnde materialen. De esthetiek van sterfte en verval vormen de kracht van deze serie.

Alcaraz Sky 

In de blokjes ziet u links de Posh Celine. Dit tapijt is gemaakt van gerecyclede sari zijde. Doordat het op een bepaalde manier geweven is, krijgt het een zogenaamd tweed effect. Het tapijt is in elkaar gezet als een soort patchwork. Een leuk, vrolijk maar vooral opmerkelijk makkelijk toepasbaar tapijt.

Naast de Celine staat een detail van een Uzbek Natural. Deze collectie bestaat voornamelijk uit relatief grote tapijten, ze zijn op hun best als de meubels er ruim op komen te staan. De bijzondere combinatie van beige- en grijstinten zorgen ervoor dat deze Afghaanse tapijten makkelijk plaatsbaar zijn zowel op een tegelondergrond als op een houten vloer. De rechte lijne in het design in combinatie met de ongeverfde wol met de vele natuurlijke abrashes geven het tapijt bovendien een rustiek karakter.

 

Hiernaast staat wederom een ontwerp van Jan Kath, de Radi Deluxe. In het patroon zien we elementen van de Erased Classic serie terwijl de Radi met zijn organische design de achtergrond vormt. Ze zijn gemaakt van wol, zijde en brandnetelvezels. De keuze van de krachtige fluorescerende kleuren, zoals neon groen, oranje, fel paars en roze zijn ontleend aan de Italiaanse wandbekleding en de uitdrukking van Spaanse tapijten.

Uiterst rechts staat een detail van een zogenaamde 2-kleuren Ziegler. Deze tapijten bestaan al langer, maar we laten ze steeds vaker in duo-tonen knopen. Dit resulteert in een veel moderner tapijt dan een traditionele Ziegler. Het design is in dit geval uitgevoerd in een naturel tint met vele kleurnuances, hierdoor komt het design tot leven.

 

Als laatste staat een tapijt uit onze Chanteh collectie uit Pakistan. In het design vinden we simpele en esthetisch ongebonden patronen. Het zijn kwalitatief sterke en volle tapijten die in elk interieur een rijke en vaak vrolijke aanvulling zullen zijn. De strepenmotieven zullen de ruimte waarin ze komen te liggen daarnaast optisch groter doen lijken.